تولید کننده لوپ 90 درجه استیل مانیسمان


این مجموعه ارائه دهنده بهترین محصولات و خدمات می باشد.

شیرآلات مورد استفاده در سیستم‌های لوله‌کشی صنعتی یا اصطلاحا پایپینگ، با عنوان ولو شناخته می‌شوند. ولوها، یکی از المان‌های کلیدی در شبکه لوله‌کشی صنایع مختلف به شمار می‌روند. از این‌رو، مهندسان پایپینگ، نگاه ویژه‌ای به طراحی مناسب‌ترین نوع ولو با توجه به کاربری مورد نظر خود دارند. در این مقاله، به معرفی کاربردها، اجزا، مزایا و معایب انواع ولو می‌پردازیم.


شیرآلات صنعتی یا «ولو» (Valve)، تجهیزاتی هستند که به منظور توقف، راه‌اندازی و تنظیم جریان در مورد استفاده قرار می‌گیرند.
از مهم‌ترین قابلیت‌های ولوها می‌توان به باز و بسته کردن مسیر جریان (مانند یک کلید)، افزایش و کاهش دبی (تنظیم کننده سرعت جریان)، تنظیم فشار، تنظیم دما، جدا کردن یک بخش سیستم از بخش‌های دیگر (ایزولاسیون)، محافظت از سیستم در شرایط بحرانی، یک‌طرفه کردن مسیر و برعکس کردن جهت جریان اشاره کرد.
انواع ولو کدام هستند؟
تقسیم‌بندی انواع ولو بر اساس معیارهای مختلفی نظیر عملکرد ولو در سیستم، مکانیزم حرکت المان مسدود کننده، منبع انرژی عملگر، اتصالات و نوع المان مسدود کننده انجام می‌گیرد. با توجه به این معیارها، انواع ولو عبارت هستند از:
• انواع ولو بر اساس مکانیزم حرکت المان مسدود کننده جریان
o شیر خطی
 با عملگر دورانی
 با عملگر محوری
o شیر دورانی
 با چرخش یک چهارم یا 90 درجه
 با چرخش بیشتر یا کمتر از 90 درجه
• انواع ولو بر اساس عملکرد در سیستم
o شیر ایزوله یا شیر ایزولاسیون
o شیر کنترل یا شیر تنظیم کننده
o شیر اطمینان یا شیر ایمنی
o شیر بدون بازگشت
o شیر با عملکرد ویژه
• انواع ولو بر اساس نوع اتصالات
o شیر رزوه ای یا شیر پیچی
o شیر فلنج دار
o شیر جوشی
o شیر ساکت ولد
o شیر ویفری و شیر لاگ
• انواع ولو بر اساس مکانیزم عملگر
o شیر دستی
o شیر دارای منبع تغذیه
o شیر خودکار
• انواع ولو بر اساس نوع المان مسدود کننده
o شیر کشویی
o شیر توپی
o شیر سماوری
o شیر پیستونی
o شیر دیافراگمی
o شیر پروانه ای
o شیر گلویی
o شیر کروی
o شیر سوزنی
o شیر تخلیه کننده فشار
o شیر یک‌طرفه

ولوها به عنوان یکی از مهم‌ترین تجهیزات فرآیندی در سیستم‌های پایپینگ شناخته می‌شوند. آشنایی با این تجهیزات و دیگر تجهیزات مورد استفاده در سیستم‌های لوله‌کشی صنعتی، قدم اول برای یادگیری اصول طراحی پایپینگ و کارخانه‌های فرآیندی است. فرادرس، در راستای رفع نیاز آموزشی دانشجویان و مهندسان رشته‌های مکانیک، شیمی، نفت و دیگر رشته‌های مرتبط با این حوزه، 10 فیلم آموزشی جامع و کاربردی را تهیه کرده است که می‌توانند در یادگیری مفاهیم مربوط به تمامی تجهیزات فرآیندی به شما کمک کنند